Hoppa till innehåll

News

Del 3. Vad händer nu?

  I den första delen av Kontrollerat raseri berättade Raseriets skapare Amie Bramme Sey och Fanna Ndow Norrby om bakgrunden till deras beslut att inte längre prata med vita journalister om rasism.  I del två gav… Läs mer »Del 3. Vad händer nu?

  Metapodden: Svårprocessat

   Svårprocessat är en podd i tre delar som djupdyker i årets tema ”Vem gör vi journalistik för”. Patricia Thorvalds intervjuar deltagare och lärare på journalistlinjen och undersöker vad som ligger bakom frågeställningen, tolkningarna av den… Läs mer »Metapodden: Svårprocessat

   Journalistik för den som inte hör

    1.5 miljon svenskar har en hörselskada och runt 13 tusen svenskar är döva. Trots det finns Sveriges Radios utbud inte tillgängligt för dem.

    Jakten på makten

     Varför väljer allt fler politiker att bojkotta medier och vad kan det få för konsekvenser? Matilda Kindström och Ebbe Gertten söker svar på politikernas ovilja.

     Vilka kommer in? Skolans blinda fläck

      Vem får möjlighet att bli journalist? Vilka erfarenheter premieras i antagningen och vad får det för konsekvenser för journalistiken? Assar Afzelius undersöker antagningsprocessen till Skurups Journalistlinje.

      LASKARUSELLEN – Tårta tills vidare

       Många journalister drömmer om en fast anställning, men matas istället med vikariat och avskedstårtor. Hur påverkas journalistiken av korttidskontrakt och vem skriver man för i en osäker bransch?

       Lindängen vägrar spela med i mediernas teater

        Medierna dyker ofta upp tillsammans med blåljusen. Men förorten är en komplex plats, med problem som kräver komplexa lösningar. De boende och verksamma vill inte reduceras till en tragisk kuliss.

        I otakt med samtiden

         Lokaltidningar har svårt att locka yngre läsare. Man är i otakt med sin samtid. De som är tänkta att bli nästa generations prenumeranter känner sig inte hemma med retoriken och journalistiken.

         Slöjan ryms inte i SVT:s Sverigespegling

          – Vi vill ju att fokus ska vara på innehållet och vi misslyckas om det blir en debatt om någons läppstift, hår, smycke eller symbol, säger Anne Lagercrantz divisionschef för nyheterna på SVT.

          Landsbygdens mångfald

           För en journalistik som är rättvis mot landsbygden behövs mångfald mellan orden och lokal närvaro.