Hoppa till innehåll

Metapodden: Svårprocessat

    Svårprocessat är en podd i tre delar som djupdyker i årets tema ”Vem gör vi journalistik för”. Patricia Thorvalds intervjuar deltagare och lärare på journalistlinjen och undersöker vad som ligger bakom frågeställningen, tolkningarna av den och hur det har gått att svara på den.

    I del ett av Svårprocessat medverkar journalistlinjens deltagare Anton Johansson som har rest med Krösatåget till Smålandsstenar och Reftele för att undersöka varför tilliten till journalistiken är så låg i glesbygden. Vi möter även Abir Shalati som har märkt att SVT inte når fram till den arabisktalande befolkningen i Sverige. Medverkar gör även Lovisa Henriksson som i sitt slutprojekt har frågat sig hur lokaltidningarna ska nå de unga med sin nyhetsförmedling.

    I del två medverkar journalistlinjens lärare Maja Ljung och Ulf Svenning. Det blir ett samtal om slutarbetets tema, Vem gör vi journalistik för? är navelskådande, om hur Ulf och Maja arbetade fram idéen till årets tema och samtal om tidigare års journalistlinje-deltagares slutprojekt.

    I del tre medverkar journalistlinjens deltagare Märta Torgny-Tunbäck och Daniel Ekström. Tillsammans har Märta och Daniel tagit avstamp i podcasten Raseriets beslut att inte längre prata med vita journalister om rasism för att skildra journalistikens utmaningar när det kommer till repressentation och mångfald.